Søren droppede sin direktørstilling i et stort internationalt firma og købte en virksomhed på Saxis – her er hans plan

Efter mange år som direktør i en større international turismevirksomhed, besluttede Søren sig for at ændre kurs. Han nærmer sig de 50 år, men hans energi og lyst til at kaste sig over nye projekter er større end nogensinde! I den forbindelse så han et uudnyttet potentiale i webshoppen thecomfies.dk, som stod til salg på Saxis – og nu er Søren den nye ejer 👏 Forstå hans valg, planer for fremtiden og få gode råd med på vejen i casen her.

Case på Saxis

Hvorfor opsige sin velbetalte direktørstilling og blive selvstændig?

Sørens beslutning om at købe egen virksomhed var drevet af et stort ønske om en bedre balance mellem arbejde og fritid.

‘’Som iværksætter har man en unik mulighed for at justere sin arbejdsindsats i forhold til det udbytte, man får. Og købet af thecomfies.dk er et skridt mod større fleksibilitet i mit arbejdsliv og en mulighed for at skabe en virksomhed, der kan vokse i takt med mine ambitioner’’.

Men hvorfor lige thecomfies.dk?

I stedet for at starte fra bunden, valgte Søren at købe en eksisterende virksomhed. 

‘’Ved at overtage en eksisterende webshop kunne jeg hurtigt komme i gang med videreudviklingen og undgå de typiske startvanskeligheder, som en ny webshop ofte står overfor’’.

Søren var dog heller ikke i tvivl om, at det var thecomfies.dk, der sælger komfortable sko, han ville købe. 

‘’For det første var produktet og virksomhedens navn en perfekt kombination, der skabte en klar sammenhæng. Derudover havde jeg efter en dialog med sælgeren en klar fornemmelse af, at der var stort uudnyttet potentiale i virksomheden. Jeg kunne se muligheden for at optimere salget markant ved at tilføre mere tid, kapital og nye strategier’’.

Hvad skal der så ske nu?

Der er ingen tvivl om, at Søren glæder sig til fremtiden, og på intet tidspunkt har fortrudt sit valg. 

‘’Jeg har store planer. Først og fremmest vil jeg skrue op for markedsføringen og sørge for at få virksomheden bredere ud. Derudover vil jeg tilføje nye produkter, der passer ind i virksomhedens profil samt sikre, at lageret er fyldt op med sæsonrelevante varer. Min strategi er at åbne op for alle salgsplatforme og virkelig få sat gang i omsætningen, så vi kan se, hvor vi får mest værdi for vores markedsføringsindsatser’’.

Gode råd fra Søren til andre, der overvejer at købe en virksomhed 👇

Vi har selvfølgelig også spurgt Søren om hans bedste råd til andre, der står i en lignende situation, og hertil svarede han: 

‘’Hvis jeg skal give et råd til andre, der overvejer at købe en virksomhed, vil det være at vælge en virksomhed, hvor du kan gøre en forskel med dine spidskompetencer. Det er vigtigt at føle sig tryg i forhold til sælgeren og den overtagelse, man står overfor. Jeg vil også anbefale, at man forsøger at lave en aftale med sælger om at være med ombord i de første 2-3 måneder. På den måde undgår man at begå de samme fejl, som sælger måske har gjort, og det sikrer en god overgang og et solidt grundlag at bygge videre på’’. 

Vi ønsker Søren rigtig god vind fremover!

Købercases | Artikler

Artikler som også interessere dig

Fra iværksætter: Min nye virksomhed, har jeg ikke startet... Mette Jeannot 2024-09-05
Derfor købte Kasper en etableret webshop frem for at star... Mette Jeannot 2024-05-21
Girlpower: En voldsom bilulykke og corona stoppede ikke E... Mette Jeannot 2024-03-18
Købte virksomhed og skabte 300% vækst på 8 måneder Philip Roager 2019-11-07
Facebook nørder køber sig til passiv indkomst Philip Roager 2019-01-16