Kirsten ville lukke virksomheden, men så opdagede hun Saxis, og nu er den solgt 🍾🎉

Kirstens drøm om en succesfuld garnwebshop var begyndt at falde fra hinanden, hun havde mistet motivationen og troen på succes, og derfor overvejede hun at lukke virksomheden. En samtale under aftensmaden med hendes mand ændrede dog situationen en del. For nu kan hun skrive et virksomhedssalg på sit CV 💪

Drømmen om et fantastisk iværksættereventyr

I byen Bagsværd, startede Kirsten Halo Knit, en garnwebshop, hvor hun importerede eksklusivt garn fra Peru i eget navn. 

“Jeg elsker at strikke, så det gav så god mening at arbejde med garn”.

Hun ønskede at skabe en virksomhed, hvor hun kunne fordybe sig i sin hobby og samtidig bringe kvalitetsgarn til andre strikkeentusiaster. Halo Knit blev hendes kreative frirum, og hun håbede på, at det kunne vokse til noget større.

Renten steg og virkelighedens udfordringer bankede på døren

Som mange andre iværksættere, vidste hun, at hun i begyndelsen var nødt til at have et deltidsjob ved siden af for at klare sig økonomisk. Men da renten steg, blev hun tvunget til at finde et fuldtidsjob, hvilket gjorde det svært for hende at finde tid til at udvikle virksomheden. 

Sørgmodigt overvejede hun derfor at sælge sit varelager med rabat og lukke webshoppen helt ned.

Men så opdagede hun Saxis – og det ændrede en del

En dag under aftensmaden foreslog hendes mand, at hun kunne overveje at sælge virksomheden, og den idé greb Kirsten straks. Hun begyndte med det samme at undersøge mulighederne. Og allerede samme dag oprettede hun en annonce på Saxis, hvor flere potentielle købere hurtigt begyndte at vise interesse.

“Det var en stor overraskelse, at jeg fik så mange henvendelser”. 

Alligevel følte Kirsten både en lettelse og usikkerhed, da et par var klar til at forhandle.

‘’Jeg tror jeg var lidt for nervøs for, at salget faldt til jorden, og derfor gav jeg mig nok lidt for meget. I bagklogskabens lys tror jeg, at jeg kunne have opnået en højere pris, for jeg havde jo en masse interesserede købere’’. 

Dog er Kirsten stadig meget tilfreds med, at hun solgte virksomheden til de nye ejere, så de kan fortsætte den rejse hun startede – alternativet havde nemlig været nedlukning. 

Følger stadig med på sidelinjen

På trods af, at det stadig er en smule sårbart for Kirsten, at hun ikke længere er ejer af hendes hjertebarn, så ønsker hun de nye ejere en succesfuld rejse med garnwebshoppen. Og hun følger troligt med på sidelinjen. 

Gode råd fra Kirsten til andre, der overvejer at sælge en webshop 👇

Helt overordnet har det været let for Kirsten at sætte sin virksomhed til salg og få den solgt. Dog oplevede hun, at det var udfordrende at prissætte den. Hun søgte iværksætterrådgivning via kommunen for at få hjælp, men uden held. I stedet forsøgte hun på egen hånd, og det er nok det, der gjorde hende usikker ved forhandlingsbordet. 

Derfor er hendes råd: 

‘’Du skal have is i maven og ikke sælge dit produkt for billigt, træk vejret en ekstra gang og få tilbud fra flere  potentielle købere’’. 

På Saxis ville vi sådan ønske, at Kirsten havde kontaktet os. Vi tilbyder nemlig prisestimater, der bliver udarbejdet af en virksomhedsmægler, som har vurderet masser af virksomheder i forskellige størrelser gennem tiden. Er du usikker på, hvad din virksomhed skal koste? Så kan jeg anbefale dig at se nærmere på muligheden for at få lavet et prisestimat.

Vi ønsker Kirsten god vind fremover!

Sælgercases | Artikler

Artikler som også interessere dig

Signe har solgt sin virksomhed via Saxis på KUN 12 dage. ... Mette Jeannot 2024-05-06
36 årig iværksætter: “Tænk at jeg har skabt noget, som an... Niels Ryding Olsson 2021-01-21
Oliver på 18 år: “det er fedt at andre kan få succe... Philip Roager 2020-10-22
”Salget gav mig mere tid til familien” Alexander Skieller 2020-02-11
Frederik på 20: “Hvis du ville beholde virksomheden... Niels Ryding Olsson 2019-07-11