5 grunde til, at du bør sælge din virksomhed selv

At sælge sin virksomhed er en af de største beslutninger, man som virksomhedsejer kan tage. Mange overvejer at benytte en virksomhedsmægler til at lette processen, men det er langt fra altid den bedste løsning. Faktisk kan det ofte være både smartere, hurtigere og mere økonomisk fordelagtigt at sælge virksomheden selv. Her er 5 gode grunde til, hvorfor du bør tage sagen i egen hånd 👇

1. Du beholder en større del af salgsprisen

En af de mest åbenlyse fordele ved at sælge din virksomhed selv er, at du slipper for at betale dyre mæglergebyrer. Mæglerkommissioner kan være høje og tage en betydelig bid af din fortjeneste. ØV! 

2. Ingen kender din virksomhed bedre end dig selv

Du har måske opbygget din virksomhed fra bunden og kender hver en detalje. Denne dybdegående viden kan du udnytte til at præsentere virksomheden på den bedst mulige måde for potentielle købere. Hvor en mægler først skal sætte sig ind i din virksomhed, kan du straks fremhæve de unikke fordele og muligheder, din virksomhed tilbyder, hvilket kan være en stor fordel i salgsprocessen.

3. Hurtigere salgsproces

Når du selv styrer salget, har du mulighed for at minimere den tid, din virksomhed står på markedet. Ved at fjerne mellemmanden – virksomhedsmægleren – kan du reagere hurtigt på potentielle købere, forkorte kommunikationsvejene og dermed reducere den tid, det tager at få salget afsluttet. Desuden vil du som ejer sandsynligvis prioritere salget højere end en mægler, der har flere virksomheder i sin portefølje.

4. Saxis har et stort kartotek af potentielle købere

En af de største bekymringer ved at sælge sin virksomhed selv er at finde de rette købere. Heldigvis gør platforme som Saxis.dk, Danmarks største markedsplads for køb og salg af virksomheder, dette langt lettere. Ved at oprette en salgsannonce her kan du nå ud til et stort netværk af potentielle købere, der allerede er på udkig efter virksomheder som din. Dette sparer dig både tid og ressourcer på markedsføring.

Og med en annonce på Saxis har du adgang til værktøjer og samarbejdspartnere, der kan hjælpe dig med at værdiansætte og sælge din virksomhed effektivt på en mere omkostningsfri måde.

5. Du har fuld kontrol over salgsprocessen

Når du sælger din virksomhed selv, har du fuld kontrol over hele processen – fra markedsføring til forhandling. Dette betyder, at du kan tilpasse salget til dine egne præferencer og tidsplan, hvilket mange virksomhedsejere ser som en stor fordel. Du kan holde dig opdateret med køberinteresser, justere din strategi løbende og sikre, at salgsprocessen afspejler dine forventninger og de realiteter, markedet byder på.

Opsummering:

At sælge sin virksomhed selv kræver måske lidt ekstra arbejde, men fordelene kan være enorme. Ikke alene sparer du penge på mæglerhonorarer, men du sikrer også, at din virksomhed bliver præsenteret bedst muligt, og at salgsprocessen forløber præcis, som du ønsker det. Med de rette værktøjer og den rette tilgang kan du selv stå for et succesfuldt salg af din virksomhed.

ArtiklerFaglige ArtiklerKøb og salg af virksomhederSalg af virksomhed

Artikler som også interessere dig

3 tips til at sælge din virksomhed hurtigt Mette Jeannot 2024-06-25
Derfor købte Kasper en etableret webshop frem for at star... Mette Jeannot 2024-05-21
Signe har solgt sin virksomhed via Saxis på KUN 12 dage. ... Mette Jeannot 2024-05-06
Girlpower: En voldsom bilulykke og corona stoppede ikke E... Mette Jeannot 2024-03-18
Undersøg virksomhedens SEO inden du køber den Mette Jeannot 2024-02-29